Geluidsmeting om geluidslekken op te sporen.

Waar de geluidslekken zitten is niet altijd even gemakkelijk op te sporen. Toch is het zaak voordat er bouwkundige maatregelen getroffen worden er goed inzicht is waar het geluid vandaan komt. Het komt maar al te vaak voor dat de genomen maatregelen niet vlodoende blijken te zijn.

Geluid kan via geluidslekken achter het plafond komen, bij de aansluiting van kozijnen etc.

Lawaaidemper biedt aan U te helpen bij het opsporen van geluidslekken met professionele apparatuur.

geluidsbron speakersgeluidsbron speakersOm een meting te verrichten moet de medewerking van de buren wel zeker gesteld worden want er zal een ruisbron geplaatst worden aan de kant waar het vermeende geluid vandaan komt. Deze produceert een geluid van 85 dB over alle frequenties.

ruisversterker

 

Deze speakers worden aangesloten op een speciale versterker die garandeerd dat alle frequentie evenveel ruis volume doorgeven. Deze versterker kan op afstand bediend worden, zodat het geluid alleen geproduceerd wordt als de meting wordt verricht.

 

Brüel & Kjaer investigatorDe meting wordt vervolgens verricht met de geluidsmeter Brüel & Kjaer investigator 2260.
Deze meter registreert op alle relevante frequentie intervallen de geluidssterkte. Door nu op meerdere  plekken te meten komen de verschillen aan het licht en geven een indicatie waar de geluidslekken kunnen zitten.

Een geluidsmeting neemt 1 tot 2 uur in beslag. Van de meting wordt een verslag opgesteld en worden aanbevelingen gedaan. De kosten van de meting bedraagt € 295,- exclusief btw inclusief voorrijkosten.

Ik wil een meting laten uitvoeren

Muur

Last van de naaste buren of hebben zij last van u?
Lawaaidemper heeft een uniek ontkoppeld voorzetwand systeem.   lees meer..

Plafond /Vloer

Ook zo'n last van de beneden of bovenburen?
Lawaaidemper heeft een aantal geluidsisolatie systemen voor de  vloer en of plafond... lees meer

 Gehorig huis

De website gehorighuis.nl helpt inzicht te krijgen in de diverse aspecten van geluid, het opsporen van mogelijke geluidlekken en welke verbeteringen er mogelijk zijn.