Plafond oplossingen

Hier moeten we onderscheid maken tussen lucht- en contactgeluid. Contactgeluid moet in principe zoveel mogelijk aan de bron worden verholpen, dus op de vloer. Het is helaas niet altijd mogelijk om in de bovenwoning de geluidsisolatie op de vloeren aan te pakken, omdat daar iemand anders woont. Het  effect van een plafondoplossing bij contactgeluiden hangt sterk af van de flankerende geluiden die via de muur worden doorgegeven. Bij plafonds opgebouwd uit houten balklagen zal het flankerend contactgeluid minder ernstig zijn als bij betonnen vloeren/plafonds.

Bij een huis waar de bovenburen houtenvloeren op balklagen hebben, zijn er 2 opties om via het plafond de geluidsoverlast te beperken:

Afgehangen ontkoppeld plafond

Een afgehangen ontkoppeld plafond met onze absorberend akoestische cellulose vulling tussen de vloer en het plafond kan onder voorwaarden een redelijke goede geluidsisolatie tot stand brengen.
Het plaatsen van een verlaagd geluidsisolatieplafond kan de geluidsisolatiewaarde (Rw) opdrijven tot ongeveer 57dB.
Let wel, dat deze waarde enkel gehaald wordt indien plafond en vloerconstructie elkaar niet raken, anders kunnen de trillingen toch nog worden overgedragen op het plafond. Lees verder over dit plafondsysteem

Het aanbrengen van isolatieplafond onder betonnen vloeren zal een minder groot effect hebben, doordat de betonnen vloer al een aardige massa heeft om luchtgeluid tegen te houden. Het effect is daardoor minder spectaculair. Het daadwerkelijke effect met name bij contactgeluiden hangst sterk af van de flankerende geluiden die via de muur worden doorgegeven.

Isofloc, een inblaasvulling tussen vloer en plafond

In de na-oorlogse bouwwijze  werden vloeren in de woningbouw veelal opgebouwd uit vloerdelen, gelegd op een balklaag en aan de onderzijde voorzien van een riet of steengaas  gestuct plafond. Dit type woningscheidende vloer heeft een spouwruimte die meestal tussen de 190 en 260 mm ligt.
De lege tussenruimte werkt als klankkast en veroorzaakt veel geluidsoverlast.

Voor een beperkte budget is er een redelijke oplossing met inspuiten van cellulosevlokken tussen de vloer en het plafond. Hiermee verbetert u zowel de lucht- als contactgeluidsiolatie van uw bestaande vloer zonder ingrijpende verbouwingen. Deze oplossing kan in de meeste gevallen een extra 10 dB Rw geluidsisolatiewaarde opleveren. lees verder over het inblazen van Isofloc

Ik zoek een specialist Offerte aanvraag Isofloc 

Muur

Last van de naaste buren of hebben zij last van u?
Lawaaidemper heeft een uniek ontkoppeld voorzetwand systeem.   lees meer..

Plafond /Vloer

Ook zo'n last van de beneden of bovenburen?
Lawaaidemper heeft een aantal geluidsisolatie systemen voor de  vloer en of plafond... lees meer

 Gehorig huis

De website gehorighuis.nl helpt inzicht te krijgen in de diverse aspecten van geluid, het opsporen van mogelijke geluidlekken en welke verbeteringen er mogelijk zijn.