Inblazen van Isofloc cellulose vlokken tussen vloer en plafond

Hiermee verbetert u zowel de lucht- als contactgeluidsiolatie van uw bestaande vloer/plafond zonder ingrijpende verbouwingen.
In de na-oorlogse bouwwijze  werden vloeren in de woningbouw veelal opgebouwd uit vloerdelen, gelegd op een balklaag en aan de onderzijde voorzien van een riet of steengaas  gestuct plafond. Dit type woningscheidende vloer heeft een spouwruimte die meestal tussen de 190 en 260 mm ligt.
De lege tussenruimte werkt als klankkast en veroorzaakt veel geluidsoverlast.

Het inblazen kan vanaf de vloer in de tussenruimte tussen vloer en plafond geschieden. Maar ook is het mogelijk in het plafond de cellulosevlokken in te blazen.

Via de vloer :

inblazen van Isofloc in voorgeboorde gatenEr worden in de vloer gaten geboord. Via deze gaten wordt de inblaasslang in de ruimte geschoven en wordt de isolatie ingeblazen. Dit vereist vakmanschap omdat de wijze van inblazen de dichtheid van het materiaal bepaalt. Een te hoge dichtheid maakt een te stijve massa wat weer voor resonanties kan zorgen. Een te lage dichtheid gaat weer ten koste van de isoaltiewaarde.

De gaten worden gedicht met kurken proppen.

Inblaasmachine voor Isofloc

Teneinde een goed inblaas resultaat te bereiken moet de inblaasmachine voldoende luchtdruk genereren. De inblaasmachine staat buiten en moet via een lange slang vaak meerdere verdiepingen hoog het materiaal kunnen inblazen. Een extra booster maakt dit mogelijk. Met een afstandbediening wordt de luchtdruk geregeld zodat er onder alle omstandigheden het juiste resultaat kan worden behaald.

Via het plafond:

Indien het niet mogelijk is via de vloer de tussenruimte te bereiken, omdat bijvoorbeeld de bovenburen niet meewerken, is het mogelijk via het plafond in te blazen.

Daartoe is het wel noodzakelijk dat er gaten in het plafond worden geboord om de slang tussen het plafond en de vloer te leiden.
De gaten worden weer gedicht met kurken proppen. Daarna moet het plafond weer gestuct worden. Beide oplossingen brengen over het algemeen meer dan 10 dB verbetering. Hoeveel beter hangt af van de verdere opbouw van de vloer.

De optimale oplossing is het bestaande plafond te verwijderen en een afgehangen ontkoppeld plafond aan te brengen

Onze  Lawaaidemper partners zijn tevens Isofloc gecertificeerd.

 

 

Ik wil een richtprijs weten

Muur

Last van de naaste buren of hebben zij last van u?
Lawaaidemper heeft een uniek ontkoppeld voorzetwand systeem.   lees meer..

Plafond /Vloer

Ook zo'n last van de beneden of bovenburen?
Lawaaidemper heeft een aantal geluidsisolatie systemen voor de  vloer en of plafond... lees meer

 Gehorig huis

De website gehorighuis.nl helpt inzicht te krijgen in de diverse aspecten van geluid, het opsporen van mogelijke geluidlekken en welke verbeteringen er mogelijk zijn.