Het ontkoppelde plafond systeem.

 ontkoppeld plafond systeemontkoppeld plafond systeem met gipsplaat

 

 

 

 

Een ontkoppeld plafond bestaat een dubbele laag 12,5 mm gipskartonplaten waarop soepele 8 cm dikke LWD cellulose isolatieplaten worden geplaatst of indien de oppervlakte groot genoeg is, worden Isofloc cellulosevlokken ingeblazen. (dan wordt na het aanbrengen van de eerste gipsplatenlaag er tussen de balkenlagen gaten in de aangebrachte platen geboord, waardoor de Isofloc isolatie wordt ingeblazen. de gaten worden gedicht met kurken stoppen en vervolgens kan de 2 gipsplaten laag gemonteerd worden.)
Plafond ontkoppelstuk

 

De platen worden bevestigd aan houten rachels die middels speciale ontkoppel stukken zijn bevestigd aan de houten steunbalken.


ontkoppeld plafond systeem afkittenDe randen van het verlaagde plafond mogen de muren niet rechtstreeks raken. De randen worden geluiddicht flexibel afgekit.

In dit plafond worden bijvoorkeur geen inbouwspots geplaatst, want die hebben weer een nadelige invloed op de geluidsisolatie van het plafond.

 

Indien het mogelijk is om de (houten)vloer boven het plafond te verzwaren met bijvoorbeeld cement gebonden akoestische vloerelementen (ca 28 mm verhoging excl. vloerbedekking) wordt daarmede een duidelijke verbetering van zowel het lucht (5 dB) als contactgeluid (10 dB) behaald.
In de combinatie van verend afgehangen plafond en vloerelementen zal de geluidisolatie een waarde van 59 dB kunnen bereiken; een en ander afhankelijk van flankerende geluidsoverdracht.

Ik zoek een specialist

 

Muur

Last van de naaste buren of hebben zij last van u?
Lawaaidemper heeft een uniek ontkoppeld voorzetwand systeem.   lees meer..

Plafond /Vloer

Ook zo'n last van de beneden of bovenburen?
Lawaaidemper heeft een aantal geluidsisolatie systemen voor de  vloer en of plafond... lees meer

 Gehorig huis

De website gehorighuis.nl helpt inzicht te krijgen in de diverse aspecten van geluid, het opsporen van mogelijke geluidlekken en welke verbeteringen er mogelijk zijn.